אודות מרכז ס' דניאל אברהם

המרכז ללימודים בינלאומיים ואזוריים ע"ש ס' דניאל אברהם הוקם בשנת 2004 באוניברסיטת תל-אביב והוא מקדם מחקר והוראה משותפים ובין-תחומיים בנושאים בעלי חשיבות כלל עולמית. תוך שהוא משלב את פעילויותיהם ויכולותיהם המחקריות של פרופסורים וחוקרים מתחומים שונים באוניברסיטת תל-אביב, המרכז קושר את הלימודים הבינלאומיים והאזוריים לכלל תפיסה מעודכנת וכוללת של סוגיות בינלאומיות.

המרכז מתמקד בסכסוכים בין-אתניים ובין-דתיים ברחבי העולם, תוך שימת דגש מיוחד על הפקת לקחים אפשרית בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני. המרכז מעודד מצוינות במחקר של נושאים בינלאומיים ואזוריים, ופועל ליצירת קשרים עם אוניברסיטאות מובילות ברחבי העולם במטרה לקדם חילופי ידע בינלאומיים בתחומים חשובים אלה.

באמצעות פרויקטים מחקריים חדשניים, כנסים, ועידות והרצאות של חוקרים אורחים, מעודד המרכז חילופי ידע מאסכולות שונות בין חוקרים העוסקים ביחסים בינלאומיים ובמחקר אזורי-השוואתי. בפעילויותיו השונות מבקש המרכז לספק לסטודנטים ולחברי הסגל האקדמי אפשרות לפיתוח הבנה טובה יותר של הפרספקטיבות התרבותיות וההיסטוריות המורכבות, ברמה העולמית והאזורית גם יחד. פעילויות המרכז מגובות בהרצאות, סדנאות עבודה וכנסים, המתקיימים בחסות המרכז עצמו או בשיתוף פעולה עם מרכזים ומכונים אחרים באוניברסיטת תל אביב ומחוצה לה.

המרכז, הפועל בשיתוף פעולה הדוק עם בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ, ובה בעת מקדם את שיתוף הפעולה בין מכונים ומרכזים שונים הפועלים באוניברסיטת תל-אביב. לפיכך, מורכבת המועצה האקדמית שלו מראשיהם של שנים עשר מרכזים ומכונים, בעיקר מהפקולטות למדעי הרוח והחברה. המכון ללימודים אירופיים ע"ש מוריס א' קוריאל, מכון קונפוציוס והמכון לחקר רוסיה ומזרח אירופה ע"ש קמינגס פועלים אף הם במסגרת המרכז. פרופ' גליה צבר מרכזת את הפעילות בתחום לימודי אפריקה.

המנהל המייסד של המכון הוא פרופסור רענן ריין. ריין הינו פרופסור להיסטוריה ספרדית ולטינו-אמריקנית ומחברם של ספרים ומאמרים רבים, שהתפרסמו בשפות שונות בארצות רבות. הוא חבר האקדמיה הלאומית להיסטוריה של ארגנטינה ושימש כחוקר אורח באוניברסיטת מרילנד, קולג' פארק, ובאוניברסיטת אמורי שבאטלנטה.